Terug naar alle getuigenissen

In de wielstelwerkplaats worden wielstellen van goederentreinen onderhouden. Ik ben de rechterhand van Wim, de verantwoordelijke van de werkplaats.  

Ik noteer in het computersysteem de levering van wielstellen en het onderhoud dat eraan moet gebeuren. Want elke stap bij het onderhoud van wielstellen moet bijgehouden worden: van het demonteren van een wiel tot het keuren ervan. De werkbonnen die hieruit komen, gaan naar onze techniekers.  

Als er wielen klaargemaakt moeten worden voor transport, dan maak ik de nodige documenten op. Ik sta ook in voor de communicatie met de klant en voor de facturatie. 

In 2022 werk ik hier 8 jaar. Ik kwam uit een hele andere wereld, en werkte vroeger in een grote hondenkennel. Toen ik daar na 12 jaar weg ging, volgde ik een opleiding als commercieel administratief bediende en via een interimkantoor kwam ik hier terecht. Ik moet vaak uitleggen dat ik niet bij de NMBS werk, maar bij een familiaal bedrijf dat sleutelt aan goederentreinen. Veel van mijn vrienden begrijpen niet dat er ook onderhoud aan een trein moet gebeuren. Het blijft grappig om dat te moeten uitleggen.  

Ik werk hier heel erg graag. Ik kreeg 7 jaar geleden de kans om een ander pad te volgen, heb hele fijne collega’s en voel me gewaardeerd in mijn job.