Terug naar alle getuigenissen

Als magazijnier beheer ik alle inkomende en uitgaande goederen en producten die onze operations afdeling nodig heeft. Van moertjes, bouten en smeermiddelen tot remblokken, buffers of andere wisselstukken die nodig zijn voor onderhoud en herstellingen aan goederenwagons en locomotieven. 

Ik beheers de voorraad van ons magazijn, zorg dat alles geregistreerd is, doe bestellingen en controleer leveringen en hou rekening met de veiligheidsnormen die gelden in onze sector.  

De spoorwegsector is heel specifiek. Zo is geen enkele wagon hetzelfde. Er zijn veel fabrikanten en niets is standaard. Als er stukken besteld moeten worden voor onderhoud of herstel, moet ik soms wel eens gaan kijken naar de wagon, foto’s maken en overleggen met de techniekers. Remblokken zijn het makkelijkst, die zijn standaard en gecertificeerd. Maar andere zaken moet ik soms opmeten. Ik maak er dan een tekening van en ga te rade bij verschillende leveranciers, vaak in het buitenland. Voor sommige stukken kan het wel 3 maanden duren eer het geleverd kan worden. 

Ik werk hier al 9 jaar, en in de loop der jaren maak je kennis met verschillende leveranciers. Ik weet vaak wel welke richting ik op moet, want wagons gaan erg lang mee en veranderen niet zo drastisch.  

RSN is een kleiner bedrijf waar toch heel wat mensen werken. De lijnen zijn kort, het werk is uitdagend en je krijgt er heel wat mogelijkheden. Ik kwam uit een totaal andere sector, maar een open blik in onze job kan veel profijt opleveren. 

Onze Kees is eind 2022 met pensioen gegaan... Binnenkort laten we zijn collega aan het woord ;)