Terug naar alle getuigenissen

Met ervaring als Preventieadviseur voor verschillende internationale bedrijven in diverse sectoren, kwam ik enkele jaren geleden in de spoorwegindustrie terecht. Na diverse opleidingen en examens heb ik ervaring opgedaan als Ground operator en Senior Ground operator in de wereld van goederentreinen. 

 Twee jaar geleden heb ik de overstap naar hier gemaakt om te werken binnen de interne preventiedienst. 

 Mijn job op de preventiedienst omvat onder andere een aantal wettelijk vastgelegde taken zoals bijvoorbeeld een risicoanalyse: het opsporen van gevaren, het evalueren van risicoanalyses, het onderzoeken van arbeidsongevallen, het opsporen van oorzaken voor beroepsziekten en psychosociale belasting. Verder ben ik ook bezig met kwaliteit, veiligheid, milieu, ergonomie en gezondheid. 

 Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het onderhoud van het machinepark en het beheer van de uitrusting en werkmiddelen. 

 Voor mijn job moet je technisch onderlegd zijn. Dit plus het feit dat je een bijdrage levert aan de core business van het bedrijf maakt dat ik mijn werk hier erg boeiend vind, met veel uitdagingen.